Üreticiyi bitirecek bir hamle daha ithal marul

Yerli Marul Üreticileri İthalata Karşı İsyan Ediyor

İran ve Mısır’dan ithal edilen marul, yerli üreticileri zor durumda bırakıyor. Üreticiler, ithal marulun kendi maliyetlerinin altında satıldığını ve rekabet edemeyecek durumda olduklarını dile getiriyor. Yeni Yol Grup Başkanvekili Mehmet Emin Ekmen, Mersin’in Tarsus ilçesinde göbek marul yetiştiren bir çiftçinin isyanına destek verdi ve hükümeti eleştirdi:

Marul Üreticileri İthalata Karşı Ayaklanıyor

Ekmek, “Pamuk ve buğday ithal ederek çiftçiliği yok ettiniz. Şimdi de marul ithal ederek bağ bahçeciliğini bitirmek mi istiyorsunuz?” dedi. Tarsus’ta marul üreten bir çiftçi, şikayetlerini şu şekilde dile getirdi: “Aralık, ocak ve şubat aylarında İran ve Mısır’dan yapılan ithalat bizi zor durumda bırakıyor. Bu ülkeler çiftçilerine büyük teşvikler sağladığı için, ithal marul bile maliyetimizin altında satılıyor.”

Ekonomiye Zarar Veren İthalat Politikaları

Mersin Milletvekili Ekmen, çiftçilerin isyanına destek vererek şunları söyledi: “Canlı hayvan ithal ederek hayvancılığı bitirdiniz. Pamuk ve buğday ithal ederek çiftçiliği öldürdünüz. Şimdi de marul ithal ederek bağ bahçeciliği alanını kapattınız. Bu doğru değil.” Ekmen, ithalatın tarımı ve çiftçileri nasıl olumsuz etkilediğini vurgulayarak, “Gıda enflasyonu ithalatla çözülmez. Destekler yetersiz, girdi maliyetleri yüksek. Doğru politikalar izlenmeli.”

‘Gıda Enflasyonu Yerli Üretimle Azaltılabilir’

Mehmet Emin Ekmen, gıda enflasyonunun yerli üretimle çözülebileceğini belirtti. Ekmen, “Gıda enflasyonu, çiftçi ve üretim maliyetlerini destekleyerek azaltılabilir. Girdi maliyetleri düşürülmeli, çiftçilere destek sağlanmalı. Doğru politikalar uygulanmalı ve çiftçiler tarımdan kopartılmamalı.”

Related Posts

Şimşek’ten enflasyon mesajı: Programa olan siyasi destekte gerileme yok

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, canlı yayında ekonomiye ilişkin soruları yanıtlıyor. Şimşek, Merkez Bankası’nın hedef patikasındaki yıl sonu enflasyon hedefine ulaşılacağını açıkladı. Şimşek, iç ve dış siyasi gelişmelerden Türkiye’nin yatırımcılarının etkilenmeyeceğini belirterek siyasi desteğin devam ettiğini belirtti.

Konya’nın tarım devi iflas etti

Tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren Ereğli Bereket Tarım, konkordato talebinin mahkemece reddedilmesinin ardından iflas etti.

Çinli ihracatçılar ABD’den uzaklaşıyor: Yeni pazar arayışı hız kazandı

Çin Uluslararası Ticareti Teşvik Konseyi’nin anketine göre, Çinli ihracatçıların yarısı ABD ile ticaretlerini azaltmayı planlıyor. Tarifelerin artan belirsizlik yarattığına dikkat çeken firmalar, kaybedilen siparişlerin yerine gelişmekte olan pazarlara yönelmeye hazırlanıyor. Çin tarafı, Washington’a tarifeleri müzakere yerine “silah” olarak kullanmama çağrısı yaptı.

Piyasalarda neler yaşandı?

Bu hafta küresel piyasalarda uluslararası finans kuruluşlarının büyüme tahminleri yakından izlenirken yurt içinde TCMB verileri ve Bakan Şimşek’in ABD temasları dikkat çekti.

New York borsası yükselişle kapandı

ABD’nin tarifeler konusunda partnerleriyle yürüttüğü müzakerelerde beklenen olumlu gelişmeler borsalara yansıdı. New York borsası yükselişle kapandı.

Otomotiv pazarı 2025’e durgun başladı: Satışlar düştü, tahsilatlar zorlaştı

OSS Derneği’nin ilk çeyrek anketine göre, otomotiv satış sonrası pazarı yılın başında daralma yaşadı. Satışlar dolar bazında ortalama yüzde 2,57 gerilerken, sektör temsilcileri ikinci çeyrekten de toparlanma beklemiyor. Alım gücündeki düşüş ve tahsilat problemleri, yeni yatırımları frenliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir