TZOB Başkanı: Çiftçinin zararının karşılanması için bir fon oluşturulmalı

Don Felaketi Tarım Üretimine Darbe Vurdu!

Başta Malatya olmak üzere birçok kentte don felaketi yaşandı ve tarım ürünleri telef oldu. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, hafta sonu meydana gelen don felaketinin 65 ildeki tarımsal üretime ciddi zararlar verdiğini belirtti. Bayraktar, yazılı açıklamasında, don afetinden zarar gören çiftçilere destek olmak amacıyla bir fon oluşturulmasını önerdi.

Yaşanan Doğal Afetler Çiftçileri Zorluyor

Şemsi Bayraktar, “10-13 Nisan tarihleri arasında hava sıcaklıklarının eksi 15 dereceye kadar düşmesiyle birçok bölgede zirai don yaşandı ve tarımsal üretim büyük zarar gördü” dedi. Don felaketi, çiftçilerin kabusu haline gelen ilkbaharın son donlarıyla birlikte 65’ten fazla ilde etkili oldu ve tarımsal üretimi olumsuz etkiledi. Zirai dondan zarar gören çiftçilere geçmiş olsun dileklerini ileten Bayraktar, felaketin sadece çiftçileri değil tüketicileri de etkileyeceğine dikkat çekti.

Ülke genelinde yaşanan don felaketiyle birlikte birçok dikili ve ekili üründe zarar meydana geldi. Özellikle Malatya ve Kahramanmaraş başta olmak üzere birçok bölgedeki tarım ürünleri zarar gördü. Bu durumun ülkenin gıda güvenliğini tehdit etmemesi ve fiyatları artırmaması umuluyor.

Türk çiftçisinin tarımsal üretimin sürdürülebilirliği için desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Bayraktar, doğal afetlerin artmasıyla birlikte tarıma yönelik ek tedbirler alınması gerektiğini belirtti.

Ziraat Odaları Çiftçilerin Yanında

Hasar tespit çalışmalarının başladığını belirten Bayraktar, Ziraat Odalarının çiftçilerin yanında olduğunu ve don afetiyle mücadelede sahada olduklarını bildirdi. Sigorta kapsamına girmeyen çiftçilerin zararlarının da karşılanması gerektiğini dile getiren Bayraktar, tüm çiftçilere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ülke tarımının yapısal sorunlarına rağmen Türk çiftçisinin üretmeye devam ettiğini vurgulayan Bayraktar, çiftçilerin emeğinin her zaman desteklenmesi gerektiğini belirtti. Don afetinin ülke genelinde ciddi zararlara yol açtığını ve çiftçilerin tekrardan geçmiş olsun dileklerini iletti.

Related Posts

Piyasalarda neler yaşandı?

Bu hafta küresel piyasalarda uluslararası finans kuruluşlarının büyüme tahminleri yakından izlenirken yurt içinde TCMB verileri ve Bakan Şimşek’in ABD temasları dikkat çekti.

New York borsası yükselişle kapandı

ABD’nin tarifeler konusunda partnerleriyle yürüttüğü müzakerelerde beklenen olumlu gelişmeler borsalara yansıdı. New York borsası yükselişle kapandı.

Otomotiv pazarı 2025’e durgun başladı: Satışlar düştü, tahsilatlar zorlaştı

OSS Derneği’nin ilk çeyrek anketine göre, otomotiv satış sonrası pazarı yılın başında daralma yaşadı. Satışlar dolar bazında ortalama yüzde 2,57 gerilerken, sektör temsilcileri ikinci çeyrekten de toparlanma beklemiyor. Alım gücündeki düşüş ve tahsilat problemleri, yeni yatırımları frenliyor.

Selçuk Bayraktar’dan TB3 mesajı: Yeni bir dünyanın kapılarını aralamış olduk

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3’ün TCG Anadolu’da görev yapmasına ilişkin, “Deniz havacılığına böylesine bir stratejik girişle, insansız hava araçlarıyla girerek bir anlamda yeni bir dünyanın kapılarını aralamış olduk.” ifadesini kullandı.

Özelleştirme hamlesi: 5 ilde 11 taşınmaz satışa çıkıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Ankara, İzmir, Zonguldak, Aydın ve Mersin’de bulunan 11 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirecek. İhaleler, kapalı zarf ve açık artırma usulüyle yapılacak.

Revize üstüne revize edilmişti: Bakan Şimşek’ten enflasyonda düşüş açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon beklentilerindeki gelişmeleri değerlendirdi. Bakan Şimşek, enflasyonun yıl sonunda Merkez Bankası’nın tahminlerine uygun olarak gerçekleşmesini beklediklerini ifade etti. Dezenflasyon sürecinin desteklendiğini ve ekonomiye yönelik adımların sürdüğünü belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir