Milli sporcularımız BM Genel Merkezi’nde




Türk Sporcular BM Genel Merkezi’nde

42. Geleneksel Türk Günü Yürüyüşü’nde Türk Sporcular New York’ta

ABD’de düzenlenen 42. Geleneksel Türk Günü Yürüyüşü etkinlikleri kapsamında 7 milli sporcu, BM Genel Merkezi’ni ziyaret ederek önemli bilgiler aldılar.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda boks, atıcılık ve okçuluk gibi farklı branşlarda derece alan milli sporcular, BM Genel Merkezi’nin Genel Kurul Salonu’nda toplanan yetkililerle buluşarak çeşitli konuları görüştü ve tartıştı. Ayrıca, kürsüye çıkıp hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Türk sporcular, rehberler eşliğinde BM’nin misyonu, kurumsal yapısı ve karar alma mekanizmaları hakkında detaylı bilgi sahibi oldular.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda New York’ta bulunan Türk sporcular, bugün gerçekleşecek 42. Geleneksel Türk Günü Yürüyüşü’ne katılacak ve resmi geçit töreninde protokolü selamlayacaklar.

Türkiye Atıcılık Federasyonu Başkanı Murat Kocakaya’nın liderliğini yaptığı ekipte, milli okçular Mete Gazoz, Öznur Cüre Girdi, Elif Berra Gökkır, milli atıcılar Yusuf Dikeç, Şevval İlayda Tarhan ve milli boksörler Hatice Akbaş ile Buse Naz Çakıroğlu yer alıyor.

“İnşallah önümüzdeki yıllarda dünyadaki tüm savaşlar biter.”

Paris 2024’te 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç ise sportmenliğin barışı tesis etme gücüne vurgu yaparak, silahın sadece spor amaçlı kullanılmasını önemsedi. BM Genel Merkezi bahçesinde, barışın sembolü olan namlusu düğümlenmiş silah heykeli önünde konuşan Dikeç, dünya barışını sağlamak adına BM’nin etkileyici çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

“Sporun amacı dünyada barışı tesis etmektir.” şeklinde konuşan Türkiye Atıcılık Federasyonu Başkanı Kocakaya, Türk sporcuların New York’taki Türk Günü Yürüyüşü’nde ülkelerini en iyi şekilde temsil edeceklerini ve Los Angeles 2028 Olimpiyatları’na hazırlandıklarını ifade etti.

Milli sporcularla BM Genel Merkezi’ni ziyaret eden Kocakaya, sporun ve BM kuruluşunun temel misyonlarının barışa hizmet etmek olduğunu vurguladı.


Related Posts

Voyager 1’den haber var: 21 yıl sonra hayata döndü

NASA’nın Jet Propulsion Laboratory (JPL) tarafından yürütülen Voyager görevi, 1977’den beri uzayda aktif olan en uzak ve en eski insan yapımı uzay araçlarını temsil ediyor. Voyager 1, Güneş Sistemi dışındaki yıldızlararası boşluktan veri göndermeye …

ChatGPT alışverişe açılıyor: OpenAI, ChatGPT’ye alışveriş özelliği ekledi

En popüler yapay zeka uygulamalarından biri olan ChatGPT, yapay zeka destekli arama sorguları için alışveriş özelliğini sunmaya başladı.

Teknolojik güvenli sürüş yatırımı kazaları yüzde 47 azalttı

Trafik Haftası vesilesiyle güvenli sürüşün önemine dikkat çeken GetirAraç, güvenli sürüşe yönelik teknoloji yatırımlarıyla ağır kaza/hasar oranında yüzde 47 iyileşme sağlandığını duyurdu.

Karting heyecanı İstanbul’da başlıyor

2025 MOTUL Türkiye Karting Şampiyonası’nın 2. ayağı, 10-11 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek. Organizasyon, 10 Mayıs Cumartesi günü antrenman seanslarıyla başlayacak. 11 Mayıs Pazar günü ise saat 10.00’da yarı final, saat 13.00’te ise final yarışları gerçekleştirilecek.

Windows ve macOS’e rakip geliyor! Huawei PC için HarmonOS’i duyurdu

Telefon ve tablet modellerinde kendi arayüzünü kullanan firma, bilgisayar işletim sistemi için sürpriz bir duyuruya imza attı. HarmonyOS işletim sisteminin bilgisayar sürümü geliyor.

Kayıp tektonik levha yeniden ortaya çıkıyor…

Utrecht Üniversitesi’nden jeologlar, on yılı aşkın süredir varlığı öngörülen “Pontus Plakası” adı verilen dev tektonik levhayı, manto tabakasındaki sıcaklık anomalileri ve geniş saha verilerini birleştirerek dijital ortamda yeniden ayağa kaldırdı.