Kütahya’da Sanal Gerçeklik ile Kaynakçılık Projesi Tanıtıldı

Kütahya’da, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenmeye hak kazanan “Sanal gerçeklik ile kaynakçılık: Gerçekçi deneyimler, kalıcı beceriler” projesinin tanıtımı ve protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (KUTSO) başvuru sahibi olarak yer aldığı, Zafer Kalkınma Ajansı (ZAFER), 30 Ağustos Organize Sanayi Bölgesi ve Kütahya Organize Sanayi Bölgesi ortaklığıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenmeye hak kazanan projesi için program düzenlendi.

KUTSO Başkanı Esin Güral Argat, törende yaptığı konuşmada, son dönemde Türkiye’de birçok sektörde işgücü temininde zorluklar yaşandığını ve yetenek açığının hızla arttığını söyledi.

Bu durumun hem iş dünyasının hem de politika yapıcıların gündeminde daha fazla yer almaya başladığını dile getiren Argat, şöyle konuştu:

“Küresel dönüşüm süreci içinde iş dünyasının doğrudan deneyimlediği bu iş gücü ve yetenek açığı sorununa yönelik çözüm içeren projeleri hayata geçirmek hayati bir önem kazanmıştır. Özellikle imalat sektöründe, kaynakçılık gibi teknik becerilere sahip ara eleman ihtiyacı giderek artıyor. Buradaki amacımız ara eleman değil aslında aranan elamanları yetiştirmek. Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası olarak, ilimizin ve bölgemizin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak, istihdamı artırmak ve sanayimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü yetiştirmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu doğrultuda, ‘Sanal gerçeklik ile kaynakçılık: Gerçekçi deneyimler, kalıcı beceriler’ projemizi hayata geçirmekten büyük memnuniyet duyuyoruz.”

Projenin SOGEP kapsamında finanse edileceğini kaydeden Argat, “Projemizin temel amacı, Kütahya’daki 18-35 yaş arası genç işsizlerimizin istihdam edilebilirliğini arttırmak ve kaynakçılık alanındaki nitelikli ara eleman açığını gidermektir. Proje kapsamında, gençlerimize teorik ve pratik eğitimlerin yanı sıra, sanal gerçeklik teknolojisiyle desteklenen modern kaynakçılık eğitimleri de verilecektir.” dedi.

Argat, proje ile gençlerin kalıcı beceriler kazanmasını ve kadınların da iş gücüne katılımını artırmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı adına proje finansmanı ZAFER Genel Sekreteri Kutlu Eser de bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

Related Posts

Türkiye’nin turizm geliri yılın ilk çeyreğinde arttı

Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu.

3 köprüyü de gören Boğaz’a nazır rezidanslar 250 milyon TL

Zincirlikuyu’nun büyük projelerinden olan Çiftçi Towers’ta 111 rezidans satışa sunuldu. Boğaz’daki üç köprüyü aynı anda gören dairelerin fiyatı 1.9 milyon dolardan başlayıp 6.5 milyon dolara kadar çıkıyor.

Şimşek’ten enflasyon mesajı: Programa olan siyasi destekte gerileme yok

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, canlı yayında ekonomiye ilişkin soruları yanıtlıyor. Şimşek, Merkez Bankası’nın hedef patikasındaki yıl sonu enflasyon hedefine ulaşılacağını açıkladı. Şimşek, iç ve dış siyasi gelişmelerden Türkiye’nin yatırımcılarının etkilenmeyeceğini belirterek siyasi desteğin devam ettiğini belirtti.

Konya’nın tarım devi iflas etti

Tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren Ereğli Bereket Tarım, konkordato talebinin mahkemece reddedilmesinin ardından iflas etti.

Çinli ihracatçılar ABD’den uzaklaşıyor: Yeni pazar arayışı hız kazandı

Çin Uluslararası Ticareti Teşvik Konseyi’nin anketine göre, Çinli ihracatçıların yarısı ABD ile ticaretlerini azaltmayı planlıyor. Tarifelerin artan belirsizlik yarattığına dikkat çeken firmalar, kaybedilen siparişlerin yerine gelişmekte olan pazarlara yönelmeye hazırlanıyor. Çin tarafı, Washington’a tarifeleri müzakere yerine “silah” olarak kullanmama çağrısı yaptı.

Piyasalarda neler yaşandı?

Bu hafta küresel piyasalarda uluslararası finans kuruluşlarının büyüme tahminleri yakından izlenirken yurt içinde TCMB verileri ve Bakan Şimşek’in ABD temasları dikkat çekti.