İstanbullular 2024’te en çok portakal ve domates tüketti

İstanbul’da Meyve ve Sebze Tüketiminde Son Durum

Geçtiğimiz yıl, Bayrampaşa ve Ataşehir yaş meyve ve sebze hallerine toplamda 2 milyon 750 bin 633 ton meyve ve sebze girişi gerçekleşti. İstanbul’da en çok tüketilen sebzeler arasında domates, patates ve salatalık öne çıkarken, meyvelerde ise portakal, mandalina ve karpuz tercih edilenler arasında ilk sıralarda yer aldı.

2024 yılında ise İstanbul’da en fazla tüketilen meyve portakal, sebze olarak ise domates oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden alınan bilgilere göre, 2023 yılında Bayrampaşa ve Ataşehir yaş meyve ve sebze hallerine 2 milyon 850 bin 843 ton ürün getirilirken, 2024 yılında bu rakam 2 milyon 750 bin 633 tona geriledi.

Geçtiğimiz yıl en fazla getirilen meyve ise portakal olurken, sebzeler arasında domates ve patates öne çıktı. 2023 yılında en çok getirilen meyveler karpuz, elma, mandalina, portakal ve limon iken, 2024 yılında sıralama portakal, mandalina, karpuz, elma ve limon şeklinde değişti.

Domates ve patates ise sebzede zirvede yer alırken, 2023 yılında en fazla domates, patates, salatalık ve kuru soğan getirilirken, 2024 yılında bu sıralama domates, patates, salatalık ve biber şeklinde değişti.

2024 yılında ise tonaj bazında en az getirilen meyve muşmula olurken, sebzeler arasında ise yer elması, kuru sarımsak, bamya, tere ve enginar en az getirilenler arasında yer aldı. (AA)

Ayşe Kulin’in Güzellik ve Başarı Yorumu

Ayşe Kulin, “Güzellik başarıyla eş değer olsaydı, en iyi romanları Ajda Pekkan yazardı” açıklamasını yaptı. Detaylar için buraya tıklayabilirsiniz.

Günün Öne Çıkan Haberleri

  • Uzmanlar İstanbul karı için tarih verdi!
  • Türkiye’de 2024’te en çok satılan otomobil markaları belli oldu
  • Wanda Nara barışmak istedi, Icardi reddetti
  • Tarım Kredi’de 5,5 milyonluk vurgun!
  • 10 soruda özel okul fiyatları: Ne kadar zam gelecek, yemek ve servis ücretleri ne olacak?
  • Ertuğrul Özkök: Orta Doğu’da dengeleri sarsacak bir fotoğraf

Related Posts

Piyasalarda neler yaşandı?

Bu hafta küresel piyasalarda uluslararası finans kuruluşlarının büyüme tahminleri yakından izlenirken yurt içinde TCMB verileri ve Bakan Şimşek’in ABD temasları dikkat çekti.

New York borsası yükselişle kapandı

ABD’nin tarifeler konusunda partnerleriyle yürüttüğü müzakerelerde beklenen olumlu gelişmeler borsalara yansıdı. New York borsası yükselişle kapandı.

Otomotiv pazarı 2025’e durgun başladı: Satışlar düştü, tahsilatlar zorlaştı

OSS Derneği’nin ilk çeyrek anketine göre, otomotiv satış sonrası pazarı yılın başında daralma yaşadı. Satışlar dolar bazında ortalama yüzde 2,57 gerilerken, sektör temsilcileri ikinci çeyrekten de toparlanma beklemiyor. Alım gücündeki düşüş ve tahsilat problemleri, yeni yatırımları frenliyor.

Selçuk Bayraktar’dan TB3 mesajı: Yeni bir dünyanın kapılarını aralamış olduk

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3’ün TCG Anadolu’da görev yapmasına ilişkin, “Deniz havacılığına böylesine bir stratejik girişle, insansız hava araçlarıyla girerek bir anlamda yeni bir dünyanın kapılarını aralamış olduk.” ifadesini kullandı.

Özelleştirme hamlesi: 5 ilde 11 taşınmaz satışa çıkıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Ankara, İzmir, Zonguldak, Aydın ve Mersin’de bulunan 11 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirecek. İhaleler, kapalı zarf ve açık artırma usulüyle yapılacak.

Revize üstüne revize edilmişti: Bakan Şimşek’ten enflasyonda düşüş açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon beklentilerindeki gelişmeleri değerlendirdi. Bakan Şimşek, enflasyonun yıl sonunda Merkez Bankası’nın tahminlerine uygun olarak gerçekleşmesini beklediklerini ifade etti. Dezenflasyon sürecinin desteklendiğini ve ekonomiye yönelik adımların sürdüğünü belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir